Sign in with Google+

Novinky...

Za naše služby lze nyní platit i bezkontaktní platební kartou Visa a Mastercard .

Zjisti více...

Ovocné destiláty se po vypálení vyznačují ostrou a drsnou příchutí a nejsou v tomto stavu nejvhodnější ke konzumaci. Takové pálenky musí proto jistou dobu ležet, aby se jejich chuť zaokrouhlila a stala se příjemnou a dostatečně jemnou. Pálenka je takzvaně čerstvá. Destilací se do pálenky uvolňují i plyny, které působí nevhodnou vůní a chutí. Je nutné tak zvané odvětrání. Dělá se tak, že nádoby, ve kterých destilát máme, necháme otevřené a před hrdlo dáme kus látky a přichytíme gumičkou, tak aby se dovnitř nedostal hmyz prach a jiné nečistoty. Čas odvětrávání pálenky je individuální, ale 1-3 týdny bych vám doporučil. 

Při delším uskladnění pálenky je potřeba použít nádoby, které dokonale těsní. Je dobré pálenky skladovat mimo přímé světlo a v chladnějším prostředí.

O ztraceném zvonu

Na nedalekém hradě Tepenci se nacházel zvon, vyrobený celý ze zlata. Jednou hrad oblehla nepřátelská vojska a obránci raději vzácný zvon zasypali do studně.

 Pokračuj...

Dobrý kvas

Ovoce

Důležité informace jak správně založit kvas.

Pokračuj...



Starost o pálenku

Destilát

Jak se správně postarat o již vypálený destilát

Pokračuj...

Vhodné ovoce

Modern Design

Né každé ovoce je vhodné ke kvašení.

Pokračuj...

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com